سلام دوست من

اصغر نوروزیان

چهارشنبه, ۶ خرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۴۳ ق.ظ

ژیشکسوت آموزش فیزیک    دکتراصغر نوروزیان 

در مهر ماه 1330 که در کلاس اول دبیرستان ثبت نام کردم  و با درس فیزیک آشنا شدم سه حرف ر ن ر ( رنر )  روى جلد کتاب فیزیک، نظرم را جلب کرد. مدت‌ها گذشت تا متوجه شدم که این سه حرف ، نخستین حرف‌هاى نام مؤلفان آن کتاب، یعنى آقایان رضاقلى زاده، نوروزیان و رهنما است. 

 در سال 1341 که براى نخستین بار پرسش‌هاى امتحانى را در جلسه‌ى امتحان نهایى کلاس ششم ریاضى دبیرستان سعدى شهرضا مى خواندم تا دانش آموزان آن ها را بر برگ امتحانى خود بنویسند و پاسخ گویند ، نام طراح پرسش‌ها ، اصغر نوروزیان را نیز خواندم . در تابستان سال 1342 که براى شرکت در انجمن معلمان علوم تجربى به تهران دعوت شدم تا درباره‌ى آزمایش‌هاى ساده فیزیک و شیمى و طبیعى که توسط دانش آموزان باید انجام گیرد ، تبادل نظر کنیم آقاى اصغر نوروزیان را بر صندلى ریاست انجمن دیدم که مى گفت : هدف‌هاى این انجمن عبارتست از :

1- بالابردن سطح اطلاعات علمى همکاران

2- بهبود بخشیدن به وضع تدریس علوم تجربى در مدارس کشور

 ایشان می‌گفتند این انجمن به هیچ وجه در کارهاى سیاسى، اقتصادى و حتى صنفى دخالت نمى کند و اگر  از این خط مشى منحرف شود ، بی‌درنگ منحل مى شود. سال‌هاى بعد نیز همچنان استوار و امیدوار ، معلمان علوم تجربى کشور را رهبرى مى کرد .

وقتى برنامه تدریس در رادیو آغاز شد صداى گرم و دلنشین آقاى اصغر نوروزیان را شنیدم و هنگامى که برنامه تدریس در تلویزیون در سال 1343 آغاز شد، چهره دوست داشتنى ایشان را بر صفحه‌ى تلویزیون دیدم .

در سال 1355 ، آقاى اصغر نوروزیان در جمع برنامه ریزان دفتر تحقیقات و برنامه ریزى در شوراى فیزیک نظرهاى سازنده خود را اغلب همراه با مثال‌هاى شیرین خود بیان مى کرد. در دوره‌هاى کارآموزى دبیران در دبیرستان البرز، پیش‌قدم تدریس کتاب هاى جدید فیزیک که آن‌ها را آقاى دکتر قلمسیاه و آقاى محمد على پیمامى تألیف کردند، حضور داشت. در سال 1356 در مشهد همراه  مؤلفان کتاب، آقایان على طاعتى و محمد سلطان بیکى دوره‌ى کارآموزى دبیران را می‌گذراندیم و در آن جا آقاى اصغر نوروزیان به دبیران فیزیک عشق به دانش آموزان و مهارت در کار تدریس را القاء مى کرد .

در سال 1362که شادروان استاد احمد بیرشک کار ترجمه  زندگینامه‌ى علمى دانشوران را بنیاد نهاد، با آقاى نوروزیان و دیگر مترجمان همراه بودیم. در سال 1372 پس از تأسیس بنیاد دانشنامه‌ى بزرگ فارسى، با حضور آقایان دکتر ابوالقاسم قلمسیاه ، صمد فرخى ، دکتر نعمت الله گلستانیان ، دکتر لطیف کاشیگر ، سید جعفر مهرداد و اصغر نوروزیان جلسه‌هاى هفتگى داشتیم . هدف این جلسه تألیف مجموعه خودآموز فیزیک بود که بخشى از آن را آقاى نوروزیان بر عهده گرفت و کار خود را به پایان برد. جالب است که در اردیبهشت ماه 1381 به مناسبت بزرگداشت مقام معلم، در برنامه تلویزیونى پرتو شبکه‌ى 4، که  آقاى عبدالرشیدی مجرى آن بود، در حضور استاد بودم.

اکنون بسیار خوشحالم که تدوین زندگینامه و شرح فعالیت هاى علمى استاد را بر عهده گرفته‌ام که بیش از پنجاه سال است در مکتب او می‌آموزم ، می‌توانم از استادى سخن بگویم که درس خوب زیستن و با هم زیستن را خوب فرا گرفته و هم خوب مى آموزاند، استادى که سراسر زندگى او صداقت، تلاش و خدمت به فرزندان است. استاد اصغر نوروزیان داراى همه‌ى فضیلت هاى انسانى است.  نیک مى اندیشد ، نیک سخن مى گوید و نیک عمل مى کند. من از گل‌هایى که او در خانه مصفاى خود پرورش داده است به خانه‌ى خود آورده ام تا همواره با دیدن آن ها صفا و شادى استاد را احساس کنم و آرامش یابم .

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۳/۰۶
اکبر سلیمیان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی